viernes, 23 de noviembre de 2012

Sisé projecte de cap de setmana: bola de Nadal

Sóc de les que no prometen res que no puga complir així que ací vos porte el tutorial sobre cóm fer la bola de Nadal.

El primer recordar els materials. Una bola de suro, en este cas de 27 centímetres i mig de diàmetre, dos teles de diferents colors per a fer quadres de 5cm x 5 cm (en principi 16 d'un color i 24 d'un altre) i una tira del que menys hem utilitzat per a rematar la part central, a més d'una caixa d'agulles de cap.



Ara agafarem els quadres que anem a utilitzar i els doblarem per la meitat (si la tela és  molt dura millor marcar el pleg amb la planxa).



Deprés torneu-los a doblar i posar l'agulla just en el punt central de darrere cap a l'andret.




Ara agafem les quatre primeres, les que faran el centre i les clavem una a una al centre formant una creu minúscula. 
I amb cadascuna d'elles el que hem de fer és doblar les puntes des d'on està el cap de l'agulla, fins a la meitat de la part del rectangle de tela on no està el plec, d'esta manera.


I subjectem les puntes a la bola de suro amb una agulla de cap a cada cantonet. Així:


Ara passem a l'altre color. Hem d'agafar un quadre de color roig i punxem l'agulla a un dit del centre just en una de les parts que actua d'intersecció entre dos triangles. Veguent-ho és més clar.

Doblem com sempre cap a dins i subjectem de nou amb agulles els cantonets. Repetim l'operació amb altres 3 peces roges en les interseccions dels triangles blancs.



Ja tenim dos files, anem a per la tercera. Agafem quatre peces roges de nou. Ara he de posar l'agulla a les parts centrals dels triangles blancs de la primera fila a un dit i mig del centre de la bola, o bé a un dit més baix de l'altura dels vèrtex dels triangles rotjos.


I repetim per quatre amb les peces roges. 



Moment per a agafar 4 peces blanques i fer una ronda punxant l'agulla en les parts mitges de les peces roges que estan més altes.
Repetim per les altres 3 peces blanques i amb altres 4 peces blanques fem la següent fila, punxant les agulles a un dit de les roges més baixes.



Ara ja tenim mitja part. Hem de començar el procés seguint tots els passos però per l'altra part.
*Hi ha boles que tenen un foradet al mig d'una part, podeu omplir-ho amb cotó-en-pèl per a poder clavar les agulles.

Quan ja tenim les dos meitats queda així:
Per a salvar esta part tenim la tira de cinta, en este cas rotja, que hem preparat. Mesureu quina amplaria i llargaria ha de tindre i bé podeu posar-la ben tallada o bé podeu tallar-la més grossa i cosir les vores, com ací



Finalmen es subjecta de nou amb agulles de cap. Si voleu penjar-la a un arbre podeu deixar un llacet per a enganxar-la.

Ja està! Projecte completat.

**Nota: Potser algun triangle vos quede de forma que es veja un troç blanc de suro mentre construim la bola, no passa res, es lleven els anteriors i es mouen un poc cap a dalt o baix fins que no es veja.

Espere que vos haja agradat este projecte. Podeu traslladar-me els vostres dubtes.

Reserveu temps per a la creativitat! Bon cap de setmana!

No hay comentarios:

Publicar un comentario