viernes, 2 de noviembre de 2012

Tercer projecte de cap de setmana: pitet nadalenc

La tercera proposta de cap de setmana, una vegada entrat el mes de novembre, és refereix a un motiu nadalenc. En este cas un pitet amb la cara del Pare Noel. Si bé no és una tradició del nostre país està molt arrelada i és prou representativa d'estes festes.

Per a fer-ho necessiteu:

  •       Una imatge de la cara del Pare Noel que vos agrade. Com esta de la resvista "Patchwork en casa" per exemple:  


  •    Teles dels diferents colors que aneu a utilitzar (en este cas carn, blanc, negre i dos rojos)
  •    Paper de pegar per les dos cares per a fer aplicacions (pot trobar-se a tendes de patchwork o per internet "Heat and Bond")
  •    Un piqué o feltre blanc per a pegar les peces de la cara
  •    Risso per a la part de baix del pitet
  •    Fils per a fer el festó o punt amagat
  •    Un botó o velcro per a tancar-ho

Heu d'ampliar la imatge a un tamany adequat. En este cas ocupa un A-4 i mig. Utilitzar un paper d'aplicació dels que peguen per les dos parts i calcar del revés les diferents peces que composen el dibuix. **Atenció el forat per al coll és molt xicotet i cal ampliar-ho. Açò jo ho he vist després de fer-ho.


*Podeu posar-vos a una finestra i aprofitar la claror per a calcar el dubuix del revés, és més fàcil.

Ací podeu vore les diferents peces de que es composarà l'aplicació: La cara, el nas i la boca per a la que utilitzaré color carn. La barba, les celles i el bigot, i l'interior dels ulls per al que empraré color blanc, negre per als ulls i dos tons diferents de roig per al barret.



Una vegada està calcat al paper de pegar, ho retallem deixant mig dit de marge i ho peguem per la tela de cada peça sempre del revés.

En acabant ho muntem damunt el feltre o pique per vore com queda.


Quan tingam una idea de la composició, es a dir de quines peces hem de posar abans i quines després, és el moment de retallar més les peces. Hem de tindre en compte que les que vagen baix, han de tindre un poc d'excés per a permetre a les de dalt un punt d'unió. Per exemple, el bigot del Pare Noel descansa en part damunt de la cara. Potser es veja millor pensant que la part de dalt del barret es recolzarà un poc damunt la part roja anterior, per això no la tallem al ras la peça, sino que deixem una miqueta per on puga pegar la part roja final.



Ara falta cosir el festó i després retallar el riso corresponent.A la part del coll hem de preparar el velcro necessari per a poder enganxar el pitet. Podeu posar un botó si voleu.

En acabant hem de posar dret amb dret i cosir per la vora llevat del cercle del coll. Una vegada ho tingam, peguem-li la volta i després cosir amb la màquina posant a la part que es queda dins l'excés de tela i ja està!!


   Sent no poder ensenyar-vos el resultat final però, com he indicat abans, quan ja tenia el projecte prou avançat me'n vaig adonar que el forat per al coll potser valga per a un nadó, però no per a un xiquet de dos anys, així que he decidit fer amb el Pare Noel una bosa per a posar detallets o decorar. Promet ensenyar el resultat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario